Крем супата од тиква со органски билки и семки од тиква е вистинско есенско јадење кое ја загрева и душата и телото. Нејзиниот кадифен вкус е надополнет со ароматични зачини и крцкави семки од тиква, кои ѝ даваат посебен вкус и хранлива вредност. Лесна е за подготовка и доволно елегантна за да се сервира на празнична трпеза.
Како да се подготви
Во маслиново масло, пропржете го сечканиот кромид, лукот и морковите додека не омекнат. Додадете ја тиквата и компирите, пржете ги кратко, а потоа прелијте ја супата. Гответе околу 25 минути, додека зеленчукот не омекне. Додадете билки, морско оревче, сол и бибер. Изблендирајте сè со рачен блендер во мазна крем супа. Сервирајте топло, со малку семки од тиква и малку павлака или јогурт.
© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата