Овој хороскопски знак е чисто зло: Бегајте од него...

Лица родени во овој знак се им е пресметано, делат и раздвојуваат на ситни делови и без грешка тоа би го прават.

На случајност ништо не оставаат, тоа е непознаница за нив. Се мора да биде испланирано, поставено на свое место, сама така функционираат. Точни се и пресметливи.

Во прашање е Девица

Кај нив нема пропусти. Тоа ги навредува. Нивниот мозок е сличен на Близнаци што не е чудно бидејќи кај нив владее Меркур. За разлика од Близнаците кои се будалести и забавни, Девиците не умеат да се забавуваат.

Тие едноставно не умеат да се смират. Ако не образложат се, како ништо и да не рекле. Навредени се ако некои ги прекине. Бидејќи се нервозни, почнуваат да го повишуваат тонот, да викаат, за да објаснат до карј она што започнале.

Фитилот им е кус, Се згрозуваат од човечките глупости, безобзирноста, неточноста... Живците им се танки, а реакцијата бурна, злопамтила се, во разговор ќе ископаат детали кој секој би ги заборавил, но Девицата никао и никогаш.

Нивното паметење е фотографско, математички точно. Поседуваат силна логичка интелегенција, кои ги доведува во конфликт со самите со себе и емоциите, Се мора да има логика. Но во емоциите најмалку ја има. Не умета да ги одвојат тие нелогични работи. Во се што нема логика, прецизности, Девицата го губи тлото под нозе, барајќи потпора.

Не умеат да уживаат , одат по нереален пат. Мора се да знаат и да има основа, почеток, средина и крај. Очекуваат и бараат чистота и точност. А самите умеат да бидат несредени и неточни. Девиците најчесто доцнат. Ова не се однесува на работа, туку а се друго.

Со Девицата секој ќе биде губитник. Нема шанса да бидат надминати. Умеат со податоци кои ги запамтиле и спакувале во "фолдер" во својот мозок. Многумина ги заморуваат со својата точност, но Девиците не умеат поинаку да живеат. Можеби на останатите им е тешко да бидат со неа, но за нив е единствено таа нормално.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари