Карикатурата Варошлија го скрши бардето - на малолетници

Секторот за програмски работи испрати писмен извештај до директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ), Зоран Трајчевски, во кое предмет на вонреден надзор е контроверзниот стилист и водител, трагикомичната карикатура Сергеј Варошлија и програмскиот блок „Мода" што се емитува на 1ТВ.

Во извештајот инициран од граѓани кои биле исмејувани стои дека се користени материјали (фотографии) од социјалните мрежи без согласност на сопствениците меѓу кои и на малолетници, дека се прекршени правилата за користење на лични податоци, дека е користен „говор на омраза"..

Комплетниот извештај кој денес го споделуваа на „твитер" прочитајте го ТУКА.

http://avmu.mk/wp-content/uploads/2018/09/1-tv-izvestaj.pdf

Поврзани

Најнови вести

Коментари