Јордан и Сирија повторно го отворија граничниот премин Насиб

Граничниот премин Насиб кој се наоѓа помеѓу Јордан и Сирија е повторно пуштен во употреба. Тој беше затворен 3 години, а беше прилично битна рута која беше исклучиво битна за трговијата во регионот.

Граничниот преминг беше повторно отворено во 8 часот сабајле по локално време.

Државната новинска агенција на Јордан, Петра објави дека Јордан и Сирија се договориле да ја отворат границата целосно, а не делумно како што беше претходно договорено.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари