Изреал под снег од еден метар (видео/фото)

На север на Изреал паднал снег. Висината на снежната покривка на планината Хермон е преку еден метар, пишува листот "Едиот ахронт"

Невремето на север на Изреал е резултата на зински бури кои се надвиснале на земјата почетокот на минатата недела. Големте дождови парнале на целата територија на Изреал – од север до градот Ејлат на брегот на Цреното море на југ. Во северните реони на земјата паднало неколку сантиметри снег.

 

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари