Северна Македонија се празни. Жителите велат дека тешката економска состојба ги принудува да одат на печалба. На релација Скопје – Берлин автобусите се преполни. Само во петокот од Скопје тргнаа 5 автобуси.

Ова е Хесат Беџети од Желино кој купил билет во еден правец за Германија, се вели во репортажа на ТВ21 која пренесува разговори со повеќе млади луѓе .

Во декември минатата година, германскиот амбасадор во Македонија, Томас Герберих истакна дека секој ден има од 70 до 80 апликации за виза во нивната амбасада. Според него, за земја како што е Северна Македонија, ова е многу голема бројка.

Извор: тв21

2
loading...

Најчитани вести