Цело семејство во Русија ги загубија животите од КОВИД-19 за само неколку дена. Родителите и нивната бремена ќерка биле заразени со коронавирус, а лекарите за жал успеале да го спасат само бебето.

Според медиумите, 64-годиш маж и неговата 61-годишна сопруга, заедно со нивната 36-годишна ќерка, починале откако биле заразени со КОВИД-19.
Светлана Сорочинскаја (36) почина непосредно по породувањето.

Според информациите дадени од роднини, 64-годишникот имал операција на срцето, и се мисли дека жената и девојчето биле заразени за време на посетите во болницата.

Властите во Санкт Петербург ќе го преземат старателството над бебето.