„Ким Јонг-Ун беше осамен човек и се плашеше од девојчињата на училиште“.

Ова, го кажала во нејзината книга поранешна школска другарка на севернокорејскиот диктатор. Ана Фифилд истакнува дека тиранинот, кој сега има 36 години, избегнувал контакт со девојчиња додека студирал во Швајцарија.

Со нејзината книга Ана и се обраќа на одредена публика, поточно на оние луѓе кои биле во контакт со Ким кога бил тинејџер. Во „Големиот наследник: Тајниот подем и владеење на Ким Јонг-ун“, таа пишува:

„Во време кога тинејџерите го кршеа секое правило, Ким Јонг-ун не беше љубител на плејбој. Тој не одеше во училишни кампови, забави или дискотеки. Никогаш не испил ниту капка алкохол. Тој дури избегнуваше секаков контакт со девојчињата“.