Пријателството е многу важен дел во животот на скоро секој човек, но некои луѓе едноставно не знаат да бидат добри пријатели. Според астролозите, за тоа влијание може да има и хороскопскиот знак во кој се родила личноста.

А еве кои 2 хороскопски знака важат за најлоши пријатели:

1. Близнаци

Пријателството е важно за Близнаците, но тие можат да бидат многу сомнителни и да гледаат многу негативно на работите откако ќе се врзат за некого. Имаат потешкотии да развијат доверба и ретко ќе направат нешто за некого.

2. Водолија

Водолијата е многу себична и е подготвена да „фрли“ пријател во оган за да се заштити самата себе. Тие можат да бидат екстремно ладни, што подразбира исмевање и игнорирање на саканата личност без да чувствува било какво каење.