Илустрација

Полната месечина обично предвидува некои нови и големи настани, но ако додадеме затемнување на овој феномен, се очекува малку поголем спектакл.

Оваа промена може да влијае и на вашиот љубовен живот и на финансиите.

Ова е затоа што оваа полна Месечина е поврзана со планетата на љубовта, Венера, наспроти Уран, што означува револуција.

Сонцето наспроти Месечината е поврзано со Венера наспроти Уран со два аспекти на кармичка нерамнотежа што создаваат нервоза, напнатост и вознемиреност.

Во овој случај, балансот може да се постигне само со прилагодување.

Врската помеѓу Месечината и Венера може донекаде да ги наруши и отежне да ги разбереме нашите вредности и љубовта.

Но, денес, полната месечина ќе поттикне силна комуникација - особено заради затемнувањето.

Сонцето наспроти Месечината, Венера наспроти Уран и Алдебаран наспроти Антарес создаваат екстремно интензивни поларитети. Ова е затемнување на Месечината е со големо оптоварување со потенцијал да предизвика распаѓање, нервни напади и финансиски загуби.

„Тоа може да предизвика немири, анархија и револуции“, изјавил славниот астролог Џејми Патриџ.

Од друга страна, возбудата нема да изостане. Излегувањето од рутина и будењето е неизбежно.

Според Петриџ, сега е време да преземете иницијатива и да ја искористите шансата да го промените она што не ви се допаѓа во животот.

Направете го тоа за да го подобрите вашиот љубовен живот и финансиите - вашите шанси се големи, а ризикот ќе ви се исплати.

Астрологот додава дека ова затемнување е совршено време за оние кои работат со убавина, уметност и музика.