Камп и фарма на семејтвото Лоренс изгорела во пожар во петокот навечер.

Летен камп и куќа на глумицата Џенифер Лоренс (30) изгореле во пожар во Кентаки.

Имено, огромен пожар ги зафатил летниот камп кој го води семејството Лоренс во Кентаки, нејзиниот брат сега бара помош како би надокнадил она што загубиле, а штетата е доста голема.

Кампот под име “Хи-Хо“ во Симпсонвила служел како забава кој семејството Лоренс организирале за многу деца секое лето, додека куќата и останатите простории ги користеле членовите на некзиното семејство.

Нејзиниот брат, сопственик и директор на кампот, Блејн Лоренс објаснил што се е уништено во пажар и навел дека изгореле многу животински штали, уништени се работни канцеларии, сала за јавање коњи, гаража со медицинска опрема и уште многу нешто.

Сега сето тоа исчезнало.

За среќа, Блекјн открива дека нивниот спортски терен на отворено, куќичка на дрво, куќичка за домашни миленици, шеталиште околу езеро, ливада за стрелаштво, отврени патеки за јавање... за среќа не изгореле.

Тој е среќен што ниеден човечки и животински живот не е изгубен и ветил дека кампот ќе го опреми до летото 2021 година. Глумицата досега не се огласила по овој повод.