Спротивно на популарното (женско) мислење, еден дел од телото што го кријат жените поради несигурност е токму она што мажите навистина го сакаат.

Една позната страница посветена на фитнес спроведе истражување за привлечните физички карактеристики на двата пола, а резултатите доведоа до интересен заклучок.

Анкетираните мажи го навеле стомакот како пожелна женска физичка особина. Дури и мажите кои сакаат мускулести и атлетски изградени жени изјавиле како женсккиот стомак е секси и повеќе сакаат да го гледаат отколку извајаните стомачни мускули.

Кога станува збор за лицето, 87 проценти од мажите изјавиле дека прво ги забележуваат очите, а усните се на второ место. Мнозинството од машките испитаници потврдиле дека претпочитаат „просечен“ изглед на женското тело, а атлетски изградено женско тело е приоритет за само 3 проценти од анкетираните мажи.