Лора од Мелбурн на социјалните мрежи објави дека нејзините деца се „ужасни“ и дека не сака секогаш да им подготвува вечера или да им чита приказни пред спиење. Таа смета дека родителите треба да бидат искрени и да признаат дека не ги сакаат своите деца секоја минута.

Во објавата, таа истакна дека тоа не ги прави мајките лоши, а родителите треба да бидат поискрени во однос на своите чувства и да не судат.

- Знам дека многу родители се жалат на родителство, но тоа е затоа што воспитувањето деца е најтешкото нешто што сум го направила досега. Секој ден е нешто ново. Денес сум фрустрирана, плачев, се чувствував виновна, се чувствував среќна и сакана, дадов љубов и сето тоа за помалку од 24 часа. Тешко е за сите родители. Мислам дека сите треба да бидеме искрени во врска со тоа, рече таа.

Лора е мајка на три деца, Луси (6), Софија (4) и Џејмс (2).

- Зошто понекогаш не можеме слободно да кажеме „Едноставно не можам дати направам вечера“ или дека помислата да читаме приказни нè тера да си ги извадиме очите. Сакам да знаете дека можете да го кажете тоа со мене и никогаш нема да мислам дека не ги сакате вашите деца поради тоа или не сте благодарни. Затоа што знаете што е уште потешко од воспитувањето деца? Преправањето не е тешко - напишала оваа мајка.

Нејзината објава одекна кај другите мајки и собра стотици коментари.

- Да, ова беше токму мојата мисла денес! Убаво е да се знае дека не сум сама во ова – коментираше друга мајка

- Најдобра објава досега. Се согласувам - додаде уште една