Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека за денеска се планирани следните технички зафати во електросистемот на градот Скопје:

Во периодот од 9 до 15 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од ул. Франце Прешерн (општина Карпош);
Во периодот од 9 до 12 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од с. Маркова Сушица (местото наречено Вршник) (општина Студеничани);
Во периодот од 9 до 14 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од селата Танушевци, Малино и Брест (општина Чучер-Сандево);
Во периодот од 9 до 12 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од ул. Кара Трифун, ул. Пандо Кљашев, ул. Малина Попиванова, дел од ул. Караџица, дел од ул. Милан Мијалковиќ, ул. Пржино (општина Чаир).

извор: Makfax