Првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи помеѓу заедниците Артан Груби денеска во својот кабинет оствари средба со амбасадорката на Црна Гора во земјава, Марија Петровиќ.

Петровиќ на состанокот носела сандали, со што не биле запазени протоколите за облека. Лукреција Маљковиќ-Атанасовска, основач и директор на Академијата за протокол на Македонија, вели дека сандалите не се дозволени според официјалниот протокол.

Експерткава заборавила да ја погледне целата фотографија, да ја погледнела ќе го видела свадбарското пембе плаво одело на Артан Груби и неговите бели чорапи. Му недостасува само тарабуката и да биде комплет

Најчитани вести