Марија Шерифовиќ направиле несекојдневен гест, а незината емотивна приказна го обиколи регионот:

“ Слушнав дека постои девојка која се вила Азра и на која животна желба и е да ме запознае. Ги видов неколку нејзини интервјуа и само еден мал детал пресуди без било каков сомнеж да ги одложам сите мои обврски и да дојдам во Сараево да ја видам. Во едно интервју рекла дека себеси се доживува како суперхерој. Сите знаеме дека јас сум дете во душа, веднаш знаев дека тоа мора да биде некој посебен. И бев во параво – се работи за девојка која има Даунов синдром, но тоа во оваа приказна е помалку важно. Она што е важно е фактот дека мене сака да ме види европски првак во џудо и дека тоа е единствена работа која во животот ја сака. Што друго да кажам освен дека тоа за мене е огромна чест“, порачала Марија.

“Азра од сите нас е двојно подобра, двојно похрабра, двојно поуспешна, двојно попаметна, двојно по емотивна. И најважно од се – луѓе немојте да ги заборавате ваквите личности, вакви суперхерои кои ги имаме и во БиХ и во Србија, Хрватска, и на целиот Балкан. Немојте бидејќи таму негде благодарение на нив интонираат химна на ваша држава. Што се однесува до мене, од денес па натаму, Азра, имаш пријател до крај на животот“, истакнала пеачката на една убава заедничка фотографија со девојката.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cula sam da postoji devojka koja se zove Azra i kojoj je zivotna zelja da mene upozna. Pogledala sam par njenih intervjua i samo je jedan mali detalj presudio da bez ikakve sumnje odlozim sve svoje obaveze i da dodjem u Sarajevo da je vidim. U jednom od intervjua je rekla da sebe vidi i dozivljava kao super heroja. Svi znamo da sam ja dete u dusi pa sam odmah i znala da to mora biti neko poseban. I bila sam u pravu - radi se o devojci koja ima Daunov sindrom ali to je u ovoj prici manje vazno. Ono sto je vazno je cinjenjica da mene zeli da vidi Evropska prvakinja u dzudou i da je to jedina stvar koju u zivotu zeli. Sta drugo da kazem osim da je to za mene ogromna cast. Azra je od svih nas duplo bolja, dublo hrabrija, duplo uspesnija, duplo pametnija, duplo emotivnija. I najvaznije od svega - ljudi nemojte zaboravljati na ovakve osobe, na ovakve super heroje koje imamo i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji i u Hrvatskoj i na citavom Balkanu. Nemojte zaboraviti da se ipak tamo negde zahvaljujuci njima intonirala himna vase - nase drzave. Sto se mene licno tice od danas pa na dalje Azra imas prijatelja do kraja zivota, dzudo savez takodje i uvek mozete da racunate na moju pomoc. #SuperHeroj #AzraDedic #EuropeanJudoChampion 💪🏻❤️💪🏻❤️💪🏻❤️💪🏻 #IHvalaVamNaCrnomPojasu

A post shared by Marija Serifovic (@serifovic) on

Најчитани вести