Две деца од 13 и 17 години, се повредени во сообраќајна несреќа во населбата Залуг во српската Општина Пријепоље, кога автомобил во нив додека се враќале од училиште. СПоред првичните информации возачот бил под дејство на алкохол.

Откако биле примени во болницата во Препоље, тие биле пренесени во болница во Ужице поради сериозноста на повредите.

„Двете момчиња се примени на одделот за детска хирургија, не се опасни по живот, но ќе останат под набудување во здравствениот центар. Станува збор за полесни телесни повреди, едното момче има мала потрес на мозокот, а другото има модринки“ - рече Даниела Васиљевиќ, ПР на Здравствениот дом Ужице.

Најчитани вести