Димитар Апасиев на власта ѝ порачува да ја затвори скопската цементарница УСЈЕ, посочувајќи ја како најголем загадување на воздухот во Скопје.

На времето, нè лажеа у Велес дека не можат да ја затворат ТОПИЛНИЦА – оти била „индустриски гигант“!? И после притисокот на јавноста, со најголемиот еколошки протест у историјата на МК – ја затворија со обичен записник на локален инспектор. Ааааа, значи можело, а?

Истиот рецепт треба и за Цементарницата УСЈЕ!
ЗАТВОРЕТЕ ЈА БЕ ХОШТАПЛЕРИ – НЕ’ ИСПООТРУВТЕ!!!, пишува Апасиев на Фејсбук.

Најчитани вести