Лански, Ганзѕер + Партнер, Скопје го најави отворањето на новата канцеларија во Скопје. Настанот беше оранизиран од страна на партнерот од Сверна Македонија, господин Арлинд Зеќири и одржан во Националната Галерија на Северна Македонија, „Даут Паша“, кога го најави новиот почеток на партнерот Лански, Ганзѕер + Партнер во Скопје, Северна Македонија и ги поздрави гостите. На настанот беа присутни високи претставници на Владата на Северна Македонија, амбасадори во Северна Македонија, политички претставници, претставници од деловниот сектор во Северна Македонија.

Поздравни говори на настанот имаа господин Габриел Лански и господин Гералд Ганзѕгер, основачи и управни партнери во Виена, господин Арлинд Зеќири, извршен партнер во Скопје, господин Бујар Османи, вицепремиер за европски прашања во Скопје, Северна Македонија, господин Ото Граф, заменик шеф на мисијата во Австриската амбасада во Северна Македонија, господин Волфганг Петрич, советник Лански Ганзѕер Плус (ЛГП), поранешен специјален пратеник за Косово и висок претставник за Босна и Херцеговина и господин Шаболц Фазакас, поранешен министер за економија на Унгарија и член на Европскиот Парламент.

„Промената бара голема количина дух и малку човечка волја и затоа ние денес сме тука да ја промовираме соединоста на знаењето и храброста со прославување на отворањето на канцеларијата Лански и Ганзѕер во Скопје.“-истакна партнерот во Скопје, г-дин Арлинд Зеќири.

Лански, Ганзѕес Плус Партнер (ЛГП) е една од најголемите меѓународно ориентирани правни фирми од Централна Европа и оржтворањето на канцеларија во Скопје е уште еден факт што ја поддржува оваа важна вредност на Лански Ганзѕер Плус Партнер (ЛГП). Сега сите бизниси и инвеститори кои работат на Северно-македонскиот пазар мозат да уживаат во придобивките од стратешките и прагматични се во едно решенија од страна на нашите експерти со долгогодишно работно искуство. Канцеларијата на ЛГП во Скопје ќе служи со почитување и посветеност на овие вредности.

(ПР текст)

извор: Makfax

Најчитани вести