Во рок од неколку минути езеро во американската држава Орегон практично исчезнало истекувајќи во дупка. Не попуто го нарекуваат Загубеното езеро.

Локалните жители од околината велат дека неколкупати се обиделе да ја затрупаат дупката, но нивните напори не биле успешни.

Експерти велат дека дупката е всушност, кратер од вулкан.

Најчитани вести