07 Apr 2020

Министерството за здравство информира дека согласно заклучоците на Владата, Државниот санитарен и здравствен инспекторат во периодот од 30 март до…

07 Apr 2020

Владата на 36-та седница, одржана на 6 април 2020 година, покрај усвоените заклучоци, мерки и…

07 Apr 2020

Над 100.000 хируршки интервенции, 700.000 реализирани прегледи и над 16.500 новородени бебиња и…

07 Apr 2020

Република Македонија почнува полека да колабира во сите области. Жалосно и загрижувачки што мораме…

07 Apr 2020

Почина 80-годишна жена од Штип на Клиниката за Инфективни болести во Скопје, која била позитивна на…

07 Apr 2020

Студентите кои имаат потреба да ги посетат студентските домови за да подигнат оставени лични работи…

07 Apr 2020

Туристичко угостителската комора на Македонија на прес-конференција објави дека илјадници угостителски објекти кои се…

07 Apr 2020

Доживеавме распад и страотни слики од војни секаде околу нас. Паметиме воени конфликти, масакри, бомбардирања, инфлации, сиромаштија, конфузија,…

07 Apr 2020

Државниот инспекторат за труд апелира до вработените да не потпишуваат договори или отказни…

07 Apr 2020

Симптомите на Ковид-19 е тешко да се утврдат со прецизност - тие варираат од случај до случај и нивната сериозност исто така е променлива, а дури…

07 Apr 2020

Тешки се условите во кои се наоѓаме, а се плашам дека месеците кои доаѓаат ќе бидат најтешките со…

07 Apr 2020

Рашела Мизрахи преку видео обраќање  испрати порака за охрабрување до македонските граѓани.

07 Apr 2020

Затворени се 48 угостителски објекти, забранети се за употреба 215 кафемати, а кај 15 месарици и…

07 Apr 2020

Новопоставенот директор на Општата болница во Охрид, д-р Горан Балески денеска соопшти дека…

07 Apr 2020

После најавата за новиот полициски час, велешани потрчаа пред банките да платат сметки или да си…