На Дарко Лазиќ најтешка битка му претстои: Цел живот ќе мора да го прави ова, а тоа го плаши

Даркои Лазиќ со денови се соочува со сериозна апстинентска криза, поради која мора секојдневно да разговара со психијатар. Откога се разбуди од вештачката кома не престанува да бара опијати, како што се наведува, со што ни психички ни физички неможе да го помине денот берз наркотик.

"Состојбата на Дарко сега колку-толку е стабилна, бидејќи најлошото помина. Издржа операција на колкот и бутната коска, преживеа мали и големи здравствени кризи кои се случуваа откако е примен во болница, но најтешкото допрва му претстои. Откога е излезен од вешталката кона, Дарко постојано бара од лекарите и медицинскиот персонал да му донесат наркотици, бидејќи доживува физички болки и психички трауми поради апстиненција", реол извор кој објаснува низ какви маки поминува Даркио.

"Оние кои знаат што значи апстинетска криза, јасно е низ што моментално поминува Дарко. Тој има ужасни физички реакции откако лекарите го разбудиле, бидејќи неговото тело почнало да реагира на повлекување на наркотикот од организмот. Се тресеше и препотуваше со денови и секогаш кога го посетуваа лекарите или медисцинските сестри им барал дрога.

Тој е свесен каде се наоѓа и зошто е во болница, но таквите работи се едноставно посилни од него, особено што со години редовно користел алкохол и дрога. Лекарите во КБЦ Земун се обиделе да направат се неговата криза да ја намалат, со што во тимот вклучиле и психијатар, кој со Дарко разговара кога е потребно, додава изворот, додавајќи дека психијатарот кај Лазиќ доаѓа дватапи дневно.

"Дарко секојдневно се жали на психијатарот дека му е тешко без наркотици, плаче и го моли да му ги олесне маките и да му препише сретства против болки. Се соочува со депресија, бидејќи полека сваќа што им наптави на луѓето кои ги сака, родителите ќерката Лорфена, бившата жена Ана, вереницата Марина... Сега почнале да му се јавуваат ирационални стравови, се плаши дека никогаш нема да функционира нормално без дрога, се плаши дека никогаш нема да најде задовплство во животот без дрога, но лекарот го уверува дека тие работи се нормални. Едноставно потребни му се неколку недели да се откачи од дрогата, а потоа цел живот ќе мора да се труди да остане чист. Тоа е она од што Дарко најмногу се плаши", заклучува изворот.

Поврзани

Најнови вести

Коментари