Марица од Хрватска парично казнета поради озборување на соседите

Педесет и шестгодишната Марица од околината на Бјеловар беше прогласена за виновна и осудена за кривично дело тешко срамотење на сопружниците Иван и Ѓурѓица, кои имаат куќа во нејзиното соседство.

Таа е осудена на парична казна од 5000 куни што нема да мора да ја плати ако повторно не изврши слични кривични дела во рок од една година. Но, ќе мора да ги плати сите трошоци за судските постапки што сé уште не се утврдени, пишува „Подравски“.

Оваа бизарна пресуда се случи по ширењето на класичните селски озборувања, и интересно е што Општинскиот суд во Бјеловар спроведе бројни докази во постапката на ова рочиште – ги прегледа сметките од продавницата што ја посетувале актерите од оваа необична приказна, барале одреден број на медицинска документација за обвинетата и тужителите, испитале седум сведоци, а ги разгледале и претходните судски постапки и пресуди.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари