30 May 2020

Владата троши повеќе енергија на толкување отколку на содржината на мерките и помошта што можат да им ја дадат на граѓаните, изјави денеска Илире…

30 May 2020

Во декември велеа дека буџетот е ликвиден за сега да се задолжат 870 милиони евра, изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски…

30 May 2020

По известувањето дека сите банки се подготвени да ја реализираат исплатата на паричната помош од социјална и детска заштита, притоа водејќи грижа…

30 May 2020

Ширењето на пандемијата од Ковид-19 има големо влијание врз светот. Истовремено, развојот на дигитализацијата привлече големото внимание заради…

30 May 2020

На денешната седница, Владата ја донесе Уредбата со законска сила за задолжување на земјава кај Европската Унија со цел справување со последиците…

29 May 2020

Шпанската влада усвои декрет со кој се воведува основен месечен приход од 462 евра за најсиромашните граѓани, дополнително загрозени од…

29 May 2020

Вицепремиерката за економски прашања, Мила Царовска, денес апелираше до угостителите и до граѓаните да го почитуваат протоколот со кој се…

29 May 2020

Заменичката на престедателот на Владата за економски прашања Мила Царовска, генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева и градоначалникот на…

29 May 2020

Обезбедуваме директна помош за граѓаните, домашна платежна картичка и ваучери до 150 евра и ваучери за обуки и тренинзи за млади до 29 години,…

29 May 2020

Советот на Народната банка одржа редовна седница на којашто ја разгледа Годишната информација за плаќањата во 2019 година.

Според платежната…

29 May 2020

Оваа ковид-19 криза, донесе големи предизвици, но истовремено и можности за технологиите и жените претприемачи и истата треба да се искористи за…

28 May 2020

Во САД минатата недела биле поднесени уште 2,1 милиони нови барања за добивање помош поради невработеност, соопшти Министерството за труд на САД…

28 May 2020

ЕБОР ја започнува програмата за бесплатно онлајн учење и советување за микро, малите и средните компании (ММС) соочени со економското влијание од…

28 May 2020

За 24.461 дете, извршена е исплата на додатокот за образование, за третиот мерен период, информираат од Министерството за труд и социјална…

28 May 2020

Британската нискобуџетна авиокомпанија „ИзиЏет“ објави дека планира да укине 4500 работни места и да ја смени флотата на авионите за да се…

28 May 2020

Ревизорите само го потврдија она што јавноста веќе и го знае, а тоа е дека има многу неправилности во работењето државниот оператор за поштенски…