07 Dec 2019

Македонските брендови тешко се позиционираат, мала e застапеностa на нашите производи на глобалните пазари, a истото се должи генерално на…

07 Dec 2019

„Економските политики и мерки на СДСМ даваат реални и видливи резултати. Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека…

07 Dec 2019

Од вчера започна поврат на дел од платеното ДДВ за месеците јули, август и септември кон граѓаните. Над сметките на над 16.000 граѓани исплатени…

06 Dec 2019

Преку новиот Закон за енергетика и со силните инвестиции во обновливи извори на енергија и гасификација, Владата го стабилизираше вртоглавиот раст…

06 Dec 2019

На ден 03.12.2019 во 17:08 часот на вашата веб страницата „vecer.mk“ беше објавен текст под наслов „Горивата од СУПЕРТРЕЈД, или Галф бензинските…

06 Dec 2019

Саемот за мерката „Купи куќа, купи стан“ започна денеска во Скопје Сити Мол, каде граѓаните ќе можат да се информираат целосно за проектот на едно…

06 Dec 2019

Управата за јавни приходи започна со исплата на парични средства согласно Законот за враќање на дел од ДДВ кај физичките лица. Повратот од 15 % од…

05 Dec 2019

Дел од општините Центар и Карпош четири дена остануваат во дел од денот без струја.

Од компанијата ЕВН објаснуваа дека два дена по peд има…

05 Dec 2019

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, денеска во Битола се сретна со пензионерите, со кои разговараа за претстојното…

05 Dec 2019

Прифатен е амандманот на буџетот, поднесен од пратеничките на ДОМ, за дополнителни 5 милиони денари за акредитација на централна лабораторија.…

05 Dec 2019

Министерката за финансии Нина Ангеловска на комисиската расправа за Буџетот за 2020 предложи промена на процесот на доставување амандмани, односно…

05 Dec 2019

„Го зголемуваме средствата за изградба на водоводи и канализации за следната година и само преку Министерството за транспорт ќе се вложат преку 15…

05 Dec 2019

Дојче Телеком (ДТ) објави дека ги суспендира сите понуди поврзани со развојот на 5G мрежата.Компанијата соопшти дека одлуката е донесена бидејќи…

05 Dec 2019

Поречието малку заживеа со преминот Јасен, се отворија рибници, мотели и многу скопјани уживаа во природата покрај езерото Козјак. И не само…

04 Dec 2019

Во моментов подготвуваме издржана програма, реална, не ваква како на Заев со големи ветувања, а потоа без реализација. Малку ќе е поразлична од…

04 Dec 2019

Полициите од околу триесет држави во координирана акција фатиле 228 лица и идентификувале илјадници заговорници како дел од масовна операција…