Зошто Вучиќ толку ја крие! Еве која е Тамара Вучиќ, првата дама на Србија

Александат Вичиќ претседател на Србија ретко својот приватен живот го изнесува во јавноста, но последните месеци многумина ги интерсирало како изгледа сопругата на Вучиќ.

За Тамара Вучиќ не се знае многу освен фактот дека за Александар Вучиќ се омажила 2013 година, а јавноста прв пат ја заинтрегирала со атрактивниот изглед кога минатата година се појавила на Ден на жената во Белиот двор каде што ја угостила принцезата Катарина Караѓорѓевиќ.

Ни на парламентарните како ни на претседателските избори Вучиќ не се појавил со Тамара, туку со ќерката Милица, а за време на кампањата не ја водел со себе во обиколка на градовите како тоа што го правеле поедини претседателски кандидати.

Тамара дипломирала политички науки, и спрема пишувањата на некои медиуми работела во Министерство за надворешни работи на Република Србија.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари