Замина Мира, жената која ги знаеше сите тајни на Слободан Милошевиќ и ги однесе со себе

Мира Драгојевиќ, долгогодишен личен секретар на поранешниот претседател на Сојузна Република Југославија Слободан Милошевиќ, е погребана денес во 15 часот на гробиштата во селото Елемир, кај Зрењанин.

Мира Драгојевиќ по кратка болест почина во болница во Белград. Според личните желби, таа е погребана во Елемир, во присуство на нејзините најблиски роднини и пријатели.
Родена е во 1938 година во семејството Ковачевиќ, во селото Бравски Ваганац, кај Босански Петровац. Со семејството е колонизирана во Челарево во 1946 година.

Таа беше секретар на Слободан Милошевиќ за време на целото негово претседателствување. Таа, исто така, се грижела за спомен-собата посветена на поранешниот претседател, која е во седиштето на Социјалистичката партија на Србија, на Студентскиот плоштад во Белград.

Медиумите забележаа дека минатата година, на годишнината од смртта на Слободан Милошевиќ, го посетила неговиот гроб.
Јован Димитријевиќ од СПС, кој е подносител на барањето да му се даде споменик на Слободан Милошевиќ, рече дека е чест да соработува со таква жена како Мира.

- Таа беше погребана во кругот на семејството, без големи пумпи, скромно, исто како што живееше и сакаше. Таа дури и не сакаше некој од партијата да знае дека е болна затоа што не сакал некој да се грижи за нејзините проблеми. Беше совршена - велат луѓето кои заљ последен пат ја испратија во нејзиниот вечен дом.

Поврзани

Најнови вести

Коментари